Sådan får du det billigste lån til et nyt tag

Når tiden er inde til at få skiftet sit tag, er det en stor økonomisk investering for mange. Vi har udarbejdet denne guide for at hjælpe dig godt på vej, samt hjælpe dig til at få det billigste lån på et nyt tag. Vi tager et kig på de forskellige finansieringsmuligheder som der findes, samt ser på hvordan du sikre dig det billigste lån til et nyt tag. 

Er der egentlig behov for et nyt tag eller kan det gamle tag laves? 

Det første du skal undersøge er, om det overhovedet er nødvendigt at skifte hele taget. Ofte kan en reparation af spær, tagsten, inddækninger eller tagrygning være tilstrækkelig. Det kan være svært for menigmand at vurdere, om der kræves et nyt tag. Vi anbefaler derfor, at få foretaget en tageftersyn. Ved et tageftersyn kommer der en tekniker hjem til dig og gennemgår dit tag fra A til Z. Jydsk Tagteknik tilbyder et gratis tagtjek

Har du allerede fået dit tag tjekket af en håndværker og fået af vide, at det kræver et helt nyt tag, så anbefaler vi, at du får foretaget en second opinion. Ligesom du kan få foretaget en second opinion hos lægen, kan du også gør det i forbindelse med renovering af dit tag. En håndværker kan have et økonomisk incitament i, at du får foretaget en gennemgående tagrenovering.

Du kan selvfølgelig også benytte muligheden for et gratis tagtjek hos Jydsk Tagteknik, som din second opinion.

Jeg skal have nyt tag. Hvordan finansierer jeg det billigst muligt? 

Du har nu fået foretaget en second opinion og fået bekræftet, at det er nødvendig få skiftet dit tag. Et nyt tag koster typisk mellem 150.000 kr til 375.000 kr.. Oftest ligger et nyt tag endda i den høje ende af pris intervallet. De fleste har ikke lige 350.000 kr. som ligger og samler støv, så derfor kan det være nødvendigt at finansiere det nye tag. De 2 mest gense måder at mellemfinansiere et nyt tag er følgende.

Lån til et nyt tag med et Byggelån

Mange vil ende med at finansiere deres nye tag via et byggelån. Et byggelån kan betragtes som en form for kassekredit, hvor du kun betaler renter af de endelige renoveringsomkostninger. Den endelige finansiering finder sted, når dit nye tag er færdig. Du kan tage fat i din egen bank for at høre om mulighederne for et byggelån. Vi anbefaler, at du samtidig benytter dig af muligheden for at sammenligne lån fra flere forskellige banker. Via tjenester som Lendo kan du finde den billigste finansiering for netop dig. Det er gratis og tager kun 2 min, så der er ikke noget forgjort i det. Du kan læse mere om byggelån og sammenligne lånetilbud her

Låner du i omegnen af 300.000 kr. kan du forvente en månedlige ydelse på ca. 3.100 kr. om måneden med en løbetid på 10 år. Renten vil være mellem 4% – 9% alt efter din kredit score. Få et uforpligtende tilbud på Lendo.dk og se hvor du kan få den bedste finansiering.

Lån til et nyt tag med et Forhåndslån (tillægslån)

At benytte sig at et forhåndslån er en anden måde hvorpå du kan finansiere dit nye tag. Forhåndslån er et realkreditlån, hvor du optager et lån allerede inden byggeriet går i gang. Pengene fra dit forhåndslån bliver typisk placeret på en byggekonto hos din bank. Lånet bliver herefter udbetalt direkte til dine håndværkere i takt med at renoveringen af dit tag skrider frem.

Lånet bliver baseret på ejendommes værdistigning og derfor er det ikke sikkert, at du kan finansiere dit nye tag med et forhåndslån, da udgiften til dit nye tag nødvendigvis ikke opvejes af værdistigning på dit nye tag. Vi anbefaler, at du tager kontakt til din bank, hvis du ønsker at benytte dig af et forhåndslån.

Du kan også læse mere om forhåndslån her.

Alternativ finansiering af tag via Friværdi

Har du boet i dit hus i en længere årrække, kan en tredje mulighed for finansiering være via din friværdi. Du kan udnytte eventuelt friværdi til at tegne et såkaldt tillægslån. Med et tillægslån kan du ofte slippe med en lavere rente, da et tilægslån er et realkreditlån, som har lavere omkostninger end et boliglån. Vi anbefaler, at du tager kontakt til din bank, hvis du ønsker at finansiere dit nye tag via din friværdi.